Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut atılımı olan Birinci Konutum Birinci İş Yerim projesinin birinci adımı bugün faaliyete geçti.
Proje kapsamındaki 17 vilayette, 5 bin 615 toplumsal konutun temelleri, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın start vermesiyle atıldı.
Buna nazaran, Zonguldak’ta 595, Bolu’da 206, Amasya’da 87, Ankara’da 2.171, Yozgat’ta 141, Erzurum’da 158, Manisa’da 78, Afyonkarahisar’da 364, Kırşehir’de 458, Tunceli’de 118, Uşak’ta 158, Konya’da 206, Elazığ’da 88, Aydın’da 265, Kahramanmaraş’ta 210, Diyarbakır’da 158, Muğla’da 154 imaline başlanmış oldu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, temel atma merasimi kapsamında, Ankara’da açıklamalarda bulundu.
“6’lı masanın bacaklarını titretiyoruz”
Bakan Kurum, projenin birinci açıklandığı devirlerde muhalefet kümesinin ‘yapamazsınız’ tenkitlerine vurgu yaptı. Kurum, temel atma merasimi ile 6’lı masanın bacaklarının titrediğini söyledi.
Murat Kurum, Cumhuriyet tarihimizin en büyük toplumsal konut atağını başlatıyoruz tabirleri ile taçlandırdığı konuşmasında, şu sözlere yer verdi;
“17 vilayetimizde tam 5 bin 615 yeni yuvamızın temelini atmanın gururu ve memnunluğunu yaşıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın hangi muştular ve hoşlukları ortaya koyacağını gösteriyorsunuz.
Konya’dan Aydın’a, Kahramanmaraş’tan Erzurum’a, İstanbul’dan İzmir’e 85 milyon kardeşimizin her birine başka farklı teşekkür ediyoruz. Biz bu milletin dualarına talibiz. Biz milletimizin gönlüne, yüreğine talibiz. Bize aziz milletimizin gönlü kâfi diyoruz.
“Milletimiz yıllar yılı gecekondulara mahkum edildi”
Bugün hislerimizin tepe yaptığı bir gün. Milletimiz yıllar yılı gecekondulara mahkum edildi. Annelerimiz, dedelerimiz, babalarımız benim de bir yuvam olsa diye hayal kurdular. Bu milletin gereksinimlerini görmezden geldiler. Afetlerde milletimize yardım edemediler. 3 Kasım 2002’de AK Parti ile, Cumhurbaşkanımız ile yeni bir siyaset başladı. Şefkat siyaseti başladı. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz yine ayağa kalktı.
“Gözünüz görüyor, kulağınız duyuyorsa Sincan’a bakın”
Hiçbir ülkenin üstesinden gelemeyeceği TOKİ ile 1 milyon 1710 bin konut yaptık. Okulları ile mescitleri ile milletimizin hizmetine sunduk. Cumhuriyet tarihimizin en büyük toplumsal konut projesini başlatıyoruz. Onlara Sincan meydanından diyoruz ki, gözünüz görüyor, kulağınız duyuyorsa Sincan’a bakın. Yüzlerce yapıtımıza bakın. Ankara’nın büyük dönüşümüne baksınlar.
“Dün yaptık, bugün yapıyoruz, yarın da yapacağız”
Ankara’ya suyu ucuz vereceğiz diyip artırım şampiyonu yapanlar, sel olduğunda ortada görünmeyenler yaptığımız altyapı yapıtlarına baksınlar. Dün yaptık, bugün yapıyoruz, yarın da yapacağız. Bu canlar bu vücutta durdukça daha uygunlarını azimle, kararlılıkla yapacağız.
“6’lı masanın ayakları titresin”
36 bin konutluk yerimizi Ankaralı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Yüksek bir sesle hayrkılarım ki CHP duysun 6’lı masanın ayakları titresin, Allah’ın müsaadesiyle yapacağız. İşte hodri meydan onlar isteler de, istemeseler de yapacağız. 250 bin konut sizin maksadınız, 1 milyon konut yeri sizin yapıtınız. Bu meydandan daima birlikte tüm ülkemize haykırıyoruz. Bu ülkenin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Türkiye Yüzyılı’nın önünde hiçbir lobi, şebeke duramadı, duramayacaktır.”