Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi.
Yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
TÜRKİYE YÜZYILI: Seçimlerden önce kamuoyunun karşısına ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna uygun şekilde çıkmayı planlıyoruz. Türkiye Yüzyılı programının, yüzünü doğruya dönen herkesi heyecanlandırdığına inanıyorum.
TOGG MART SONUNDA YOLA ÇIKACAK: Togg milletimiz için önemli sembol haline gelmiştir. Sadece bir firma, marka, üretim tesisinin değil topyekûn 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir. Hala yapılan işleri itibarsızlaştırmaya çalışan zihniyetin umutsuz çırpınışlarını da ibretle takip ediyoruz.
Teknolojisi ve akıllı cihaz özellikleriyle geleceğin aracı olan, inşallah Şubat’ta satışı başlayacak mart sonunda yollara çıkacak Togg’a başarılar diliyoruz.
KÜRESEL MARKAYA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ: Türkiye’nin kalkınma devrimlerinin önemli başlıklarından biri sağlık alanında geldiği seviyeyi, hedeflerini 31 Ekim’de düzenlenen toplantıda değerlendirme imkanı bulduk. Sağlık sistemimizi çalışma şartlarını iyileştirdiğimiz küresel bir markaya dönüştürüyoruz.
Sağlıkta devrimin en önemli sembolleri güçlü altyapımız ve şehir hastanelerimizdir. Ülkemizin her köşesine uzanan yaygın altyapımızla küresel bir markaya dönüştürüyoruz. Gıpta ile bakılan birikimi Türk devletleri teşkilatı olmak üzere tüm dostlarımızla paylaşımlarımızla hakkaniyetli ve insani duruşumuzun gereği olarak görüyoruz.
UYUŞTURUCU İDDİALARI: Yeniden yapılandırdığımız polis akademimiz başarıları ile göz dolduruyor. Uyuşturucu gibi bir insanlık suçu ile, polislerimize ve hükümetimize iftira atanların siyaset yapmalarının ötesinde sinsi niyetlerle hareket ettiklerinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Her kim Türkiye’yi terör örgütleriyle, uyuşturucuyla, mafyayla, küresel tefecilerle aynı fotoğrafın içine sokuyorsa; yaptığı işin adı 5. kol faaliyetidir. Bu sinsi oyunu bir kez daha bozacağız
AYRINTILAR GELİYOR…